31 augusti 2011

Intressanta nyheter från byggnadsnämnden...

Fick ett mail med lite intressant info om vad som är på gång i kommunen:

"Vid gårdagens byggnadsnämnd var det framförallt två intressanta ärenden.Detaljplanen för Östra Centrum antogs. Fortfarande lär det vara osäkert med explöatorens intresse. Påskrift av avtalet är ännu inte gjort och enligt uppgift så verkar de tveksamma-kanske förhandlingstaktik? Det lär finnas andra intressenter om S§S hoppar av.

Trygghetboendet i Åhus -Flaket fick bygglov. Boendet sammanbyggs med andra lägenheter utmed hamnleden- totalt 48 lägenheter.

Bongs gamla fabrik i centrala Kristianstad kommr få en ansiktslyftning med ny färgsättning m.m

Man försöker skapa nya förutrsättningar för byggande utmed Norra Kanalen, som ligger bortåt Barbackaområdet. Förutsätter att banverket säljer en del mark och flyttning av transformatorstation. Det senare kommer att ske då ökad kapacitet blir nödvändigt i framtiden och flytt sker i samband med detta.

I Öllsjö kommer ett konsotium bestående av IKEA/SKANSKA påbörja byggandeet av ett nytt bostadsområde med flerbostadshus.

Slutligen kommer stadsbyggnadskontoret att delta i utredning av en VA-plan för kommunen. Medel för detta har erhållits från länsstyrelsen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar